Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Neszebár, Napospart gyöngyszeme

2017. március 24. 23:46 - Világjáró Viki

A Fekete-tenger bulgáriai partszakasza egyre nagyobb népszerűségnek örvend a turisták körében. Bár elsőre sokan megijednek Bulgáriától, el kell mondjuk, hogy a tengerpart, vagyis Sunny Beach évről évre fejlődik, s színvonalában egyre jobban közelít a Földközi-tenger kedvelt nyaralóhelyeihez, árai azonban sokkal megfizethetőbbek. Ebben a posztban bemutatjuk egy kicsit Neszebárt, a bájos óvárost, illetve elmondjuk, mire kell figyelnetek Naposparton a felhőtlen nyaralás érdekében.

Neszebár egy nagyon jellegzetes városka Naposparton, amit érdemes felkeresni a vakáció alatt, különösen a kis hídon vagy a tenger felől megközelíthető óvárost. Autentikus kis házak és utcák jellemzik e városrészt, amely egyike a legősibb városoknak az UNESCO Világörökség listáján.

Manapság a nyári csúcsszezonban sajnos kissé zsúfolt, de még így is roppant hangulatos. Helyi gyerekek fociznak az ősi templomok között, az emberek kávézókban, éttermekben beszélgetnek esténként a romantikus fények mellett. A városka körül sirályok sokasága látható, s az egész kis szigetet belengi a friss hal illata.

Az óvárosban normális áron vacsorázhatunk, nincsenek elszállva az árak, de érdemes előbb körbesétálni, majd választani egy szimpatikus teraszt. A bolgár specialitások nagyon finomak, s a neszebári éttermekben nagyszerűen készítik őket.

neszebar1.jpg

Térjünk is át arra a néhány apróságra, amire figyelnünk kell a gondtalan nyaralás érdekében!

Napospartra különösen igaz, hogy lehetőleg csak igazi bankokban váltsunk pénzt és mindig legyünk tisztában az árfolyammal. Az utcai váltóknál semmilyen körülmények között ne váltsunk!

Kerüljük a taxit! Naposparton rengeteg buszjárat közlekedik, igen gyakran, amelyekkel könnyen, olcsón és gyorsan eljuthatunk A-ból B-be. Ha mégis taxiznánk, még indulás előtt állapodjunk meg a fuvar díjában, ellenkező esetben horror árakra számítsunk.

Legyünk nagyon óvatosak az ATM-eknél. Gondoskodjunk a PIN-információk védelméről és figyeljünk a gyanús alakokra az automaták körül. Ha pénzt kell felvennünk, lehetőleg tegyük ezt is a bankok belső ATM-jeinél.

Óvakodjunk a zsebtolvajoktól! A legtöbben a tengerparti sétányokon dolgoznak, csoportokban. A csoportok általában nőkből és kisgyerekekből állnak. Jól öltözöttek, elvegyülnek a turisták között és helyiek. Rendszerint nagyon ügyes tolvajok, ezért javasoljuk, hogy legfontosabb értékeiteket a felsőruházat alatt hordható lapos övtáskában tároljátok. Kényelmes és biztonságos megoldás.

A szállodában béreljünk széfet és tartsuk ott értékeinket, útlevelünket. Az utcára vagy a strandra csak annyi pénzt vigyünk, amennyi az adott időre szükséges.

Ha all inclusive ellátáson vagyunk, az ezt jelző karkötőt ne villogtassuk bevásárláskor. Az árusok azonnal ránk szállnak, hiszen az all inclusive karkötőnket látva azonnal elkezd pörögni a dollár jel a szemükben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr912368861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása