Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Ingyenes látványosságok Madridban

2017. május 26. 22:32 - Világjáró Viki

 Folytatjuk városnéző sorozatunkat, amelyben ezúttal Madridról adunk Nektek tippeket. Ha nem feltétlenül az a célotok, hogy a leghíresebb, de drága nevezetességeket járjátok végig, hanem szeretnétek minél inkább elmerülni a helyi hangulatban, látogassatok el a következő helyszínekre, amelyek mind ingyenesek!

Elsőként mindjárt Indiana Jones bőrébe bújhattok és felfedezhetitek Madrid saját egyiptomi templomát, amely a Parque del Oeste területén található egy domb tetején. Madrid ajándékba kapta e templomot, amiért segített a Nílus-menti templomok megőrzésében. A környező park népszerű piknikező hely a helyiek körében is, s az egyik legjobb helyszín a madridi naplemente megtekintésére.

madrid_blog_1.jpg

Izgalmas építészeti különlegességeket fedezhettek fel a Gran Vía mentén, amely nappal és éjszaka egyaránt impozáns. Nyüzsgő út boltokkal, kávézókkal, éttermekkel, de ami igazán egyedivé teszi, az a számtalan történelmi színház és mozi. A Gran Vía egy valóságos Broadway Madridban, s az épületek is New York-i stílusban épültek.

Látogassátok meg a városházaként működő Palacio de Cibelesnek otthont adó teret, a Plaza de Cibelest, ahol egész évben rendszeresek a különféle szórakoztató és kulturális események. Tökéletes fotóhelyszín, hiszen a hófehér kőből épült palota csodásan illeszkedik a kék égbolthoz. Érdemes azonban bent is körülnézni!

Merüljetek el a latin hangulatban az El Rastrón, ami nem más, mint a vasárnaponként működő bolhapiac a La Latina történelmi negyedben. A piac az egyik legnagyobb egész Spanyolországban, több száz standdal. Nincs is ennél jobb helyszín, ha az autentikus spanyol életérzésre vágytok.

madrid_blog_2.jpg

Ha elfáradtatok a barangolásban, pihenjetek meg a Parque de Retiro nevű parkban, ahová a helyiek is szívesen járnak. Görkorcsolyások, kerékpárosok, kutyasétáltatók kedvelt helye, de rengetek zenésszel és más utcai művésszel is találkozhattok Madrid legnagyszerűbb parkjában. Ugyancsak ingyen tekinthetitek meg a Palacio de Cristal kiállításait, a tavon pedig romantikus csónakázásra is van lehetőség.

Egy újabb piac, a Mercado de San Miguel a város legnépszerűbb tapas piaca Madrid szívében, a Plaza Mayor szomszédságában. A piac minden érzékszervet felébreszt, vagyis roppant hangulatos környezetben ehettek nagyon finomat. Ha pedig lesétálnátok a mennyei tapast, irány a folyópart!

Végezetül pedig némi muzsika, a Huertas negyedben rengeteg jazz pub működik! Nézzétek meg a pubok weboldalait, mert naponta más-más előadó koncertjére ülhettek be kötetlenül, csak az italokért kell fizetni, de a zenei élmény ingyenes és nagyon színvonalas!

A királyi város tehát rengeteg élménnyel kecsegtet, érdemes több napot is rászánni, s elvegyülni a helyiek között nappal és éjjel egyaránt!

A Tudatos Világjáró blogon segítünk Neked, hogy a legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló keretből, valamint idődből, hogy a vakáció eseménydús, színvonalas és zökkenőmentes legyen! További tippekért és ötletekért látogass vissza gyakran!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr212542095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása