Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Tippek a tökéletes egyiptomi nyaraláshoz

2017. április 11. 23:40 - Világjáró Viki

A Vörös-tenger partvidéke továbbra is kedvelt célpontja a napfényes nyaralásra vágyó turistáknak. Az egyiptomi vakáció maga lehet a tökéletes élmény, hiszen a kellemes Vörös-tenger mellett a sivatag is tartogat izgalmakat és kalandokat. Érdemes azonban tudatosan felkészülni, hogy ne érjen Titeket kellemetlen meglepetés! Alább adunk néhány tippet, mire figyeljetek, hogy a nyaralás felhőtlen és élményekkel teli legyen!

A taxi több országban lehet kritikus, így van ez Egyiptomban is. Lehetőség szerint a szállodát kérjük meg, hogy hívjon nekünk taxit, ha szükségünk lenne rá. A szállodáknak megvan a jól bejáratott taxis csapatuk, s így biztosak lehetünk abban is, hogy nem leszünk durva túlszámlázás áldozatai.

Egyiptom muszlim ország, ezért néhány dologban konzervatívabban kell viselkednünk, mint idehaza. Párok figyelmébe ajánljuk, hogy a helyiek nem nézik jó szemmel a köztereken való csókolózást, illetve az öltözködés terén kerüljük a túl sokat mutató ruhákat.

Ha egyénileg, vagyis nem szervezett keretek között indultok felfedező útra, adjátok meg a recepción, hogy hová indultok. Ha bármi probléma adódna, nem árt, ha a hotelben ismerik az úti célotokat. Egyébként érdemes benevezni a különféle szervezett túrákra, amelyek nem kerülnek sokba, viszont a csoport és az idegenvezető biztonságot nyújt, s az élmény semmivel sem lesz kevesebb attól, hogy többen vagytok, mondjuk egy sivatagi tevegelésen. Azonban kerüljétek az utcai „szervezőket”, akik bizonytalan túrákra visznek a szállodainál lényegesen több pénzért!

egypt.jpg

Már csak azért is érdemesebb a csoporttal tartani, mert a levakarhatatlan árusok inkább az egyedül sétálókat szeretik betámadni.

Igyatok sokat, de ne a csapból! Egyiptomban meleg van –ezzel nyilván nem mondtuk újat. De szervezetünk nincs ehhez hozzászokva, ezért hamarabb kiszáradhatunk. A palackozott víz olcsó, a vezetékest azonban ne igyátok meg, az csak fürdéshez, mosakodáshoz jó.

A látványosságok területén szinte mindig tilos vakuzni. Ezt Egyiptomban nagyon komolyan veszik, ezért tényleg ne vakuzzatok, mert egyből kitessékelnek a helyről, hiszen károsítjátok az ősi leleteket.

Az Egyiptom Múzeum meglátogatásakor a jegyek átvétele után egyből elénk toppan egy „idegenvezető”. Nos, ő szinte biztosan nem a múzeum alkalmazottja, de ez nem jelenti azt, hogy ne tudna hasznos információkkal szolgálni, tekintve, hogy a látnivalók elég szegényesen vannak csak ellátva információval. Fontos, hogy előre alkudjatok ki egy alacsony árat, de akár hivatalos füzetet is vásárolhattok, amelyben már elolvasható minden érdekesség a leletekről.

Egyiptom pillanatok alatt képes elvarázsolni az utazók, készüljetek hát fel egy ismeretlen, egzotikus élményre, amelyre évek múltán is emlékezni fogtok. Ha bármi egyéb ötletetek van, amit fontosnak tartotok Egyiptommal kapcsolatban – s most elsősorban a rutinos Egyiptomba járókra gondolunk –, ne habozzatok megosztani kommentben!

A Tudatos Világjáró blogon segítünk Neked, hogy a legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló keretből, valamint idődből, hogy a vakáció eseménydús, színvonalas és zökkenőmentes legyen! További tippekért és ötletekért látogass vissza gyakran!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr5512418499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Czidlina Ildikó · http://igyutazunkmi.blog.hu/ 2017.07.27. 10:39:27

Örülök, hogy rátaláltam erre a cikkre!
A következő tervünk pont Egyiptom, méghozzá télen. Egy jó kis téli szünet melegben? Karácsony hideg nélkül? Szeretnénk kipróbálni ;)
Van esetleg tippetek arra, hogyan lehet minél olcsóbban megoldani egy december végi egy hetet? (All inclusive ellátásban gondolkodunk...)
süti beállítások módosítása