Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Kubában élj úgy, mint a kubaiak!

2017. június 28. 11:35 - Világjáró Viki

A karibi térség egyre népszerűbb és egyre elérhetőbb célpontja a turistáknak, Kuba pedig különösen egzotikus a maga furcsán zárt, de mégis nagyon élhető világával. Most megmutatjuk Nektek, hogy tapasztaljátok meg a hamisítatlan kubai életérzést, hogyan töltsétek úgy a vakációt, mintha helyiek lennétek. Térjetek le Havanna jól kitaposott ösvényeiről, az élmény garantáltan felejthetetlen lesz!

havanablogra.jpg

Havanna központjában, az Aramburu és a Kórház utca közötti szűk átjáróban az épületek falait izgalmas festmények, szobrok díszítik az afro-kubai hagyományok és művészet jegyében. Látogassátok meg vasárnap, amikor a vizuális élmény frenetikus ritmusokkal párosul, dél tájban valósággal felrobbannak a környező utcák.

No és a jazz! Két hely van, ahová mindenképp érdemes elmenni. Az egyik a La Zorra y el Cuervo, a másik pedig a Corner Café! Itt találhatók estéről estére Havanna legjobb zenészei. Előbbibe inkább az idősebb közönség jár élvezni a muzsikát, míg utóbbit inkább a fiatalabbak látogatják, így itt pörgősebb ritmusokra is számíthatunk; a színvonal azonban mindkét helyen kiváló, hamisítatlan kubai hangulattal.

A tánc! Kuba tánciskolái a világ legjobbjai közé tartoznak. Ezek az iskolák gyakran tartanak utcai bemutatókat, ahol természetesen rögtönzött oktatáson is részt lehet venni, ahol elsajátíthatók az alapok és egy-egy trükkösebb figura is. Keressétek a táncos megmozdulásokat, nem érdemes belőlük kimaradni, különösen, ha kedvelitek példáéul a salsát!

A rum! Nem térhettek haza Kubából a rum megkóstolása nélkül! Látogassátok meg a havannai rummúzeumot, ahol az előállításról kaphattok képet, majd irány a város néhány ikonikus bárja, mint az El Floridita, ahol Ernest Hemingway is szívesen és gyakorta múlatta az időt, vagy a La Bodeguita del Medio, ahol Pablo Neruda kortyolta előszeretettel kedvenc mojitóját.

A poszterek! Kubában még ma is működik olyan hely, ahol a régi selyempapírra készítik a híres posztereket. Ha érdeklődtök a régi, autentikus poszterek iránt, látogassátok meg René Portocarreo műhelyét, ahol munka közben láthatjátok a művészt. Egy kisebb kiállítást is találtok régi poszterekből a Charlie Chaplin múzeumban.

Kulináris élvezetek! A rumon túl is van élet Kubában, nem is akármilyen! Privát házi éttermek sokasága hatalmas választékkal és finomságokkal várja a turistákat. Ajánljuk a La Guaridát, ahonnan csodás kilátás tárul elétek a városra, ezért érdemes asztalt foglalni. Az El Cocinero egy régi zöldségolajgyár tetején működik, s kiváló tapast és italokat kaphatunk. Keressétek a következő kiírást: Aqui jamás estuvo Hemingway, ami annyit tesz, hogy 'itt sosem járt Hemingway, amely egy pici, de hangulatos bár olcsó koktélokkal!

Buli! Fiatalabbaknak javasoljuk a havannai egyetem környékét, ahol napközben és este is elcsíphetünk egy-egy jó hangulatú szabadtéri koncertet. Ha lement a nap, egy üveg Havana Clubbal a kézben fedezzétek fel a környéket, majd vacsorázzatok meg az El Cocineróban. A szomszédban van a Fábrica de Arte Cubano is, ahol elképesztő mennyiségben találtok kulturális értékeket, fotókat, filmeket, de még DJ-szetteket is.

Naplemente! A városon kívül is van élet, irány Casablanca és a romantikus naplemente Havanna égboltja felett az El Cristo szobor árnyékában. Mehettek taxival a tengerparton de felpattanhattok egy kompra is, majd a kőlépcsőket megmászva megérkezhettek az El Morro erődbe.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr2212623777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása