Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Legyél király, élvezd a pompát!

2017. május 17. 12:04 - Világjáró Viki

Varázslatos magyar kastélyszállókat mutatunk, amiket legalább egyszer ki kell próbálnod.

Be kell vallanunk valamit: ha hazai pihenésről van szó, akkor a mi gyengénk a kastély! Annyi mesebeli, hangulatos, patinás kastély van Magyarországon, hogy a gyógyvizek mellett simán lehetünk a kastélyok országa is! Szerencsére több egykori nemesi rezidenciát alakítottak át szállodává, így a vendégek a pazar szolgáltatások mellett tényleg úgy érezhetik magukat, mint a kastély korábbi lakói.

Mielőtt belevágtok egy ilyen kalandba, gondoljátok végig, mit is vártok egy kastélyszállóban töltött hétvégétől! Minden kastélynak önálló személyisége van, amelyet a szállodává alakítás során többé-kevésbé meg is őrzött, ezért mindenhol mást kaptok a pénzetekért. Ami közös bennük, az a finom eleganciával összehangolt luxus, a kényelem, a fejedelmi ételek, de jellegüket tekintve nagyobb különbségek is akadnak, amelyekkel érdemes tisztában lenni.

Kastélyok és hangulatok

Egyik személyes kedvencünk a mándoki Forgách Kastély Észak-Kelet Magyarország csücskében. A kastélyhoz egy négyhektáros ősfás park tartozik, ahol még ma is gyönyörködhettek a több mint 200 éves platánokban, fekete fenyőkben, tulipánfában és a romantikus hangulatot árasztó vadgesztenyefasorban, ezért elsősorban azoknak ajánljuk, akik kettesben szeretnének romantikázni. A park tökéletesen rendezett, romantikus sétákat lehet tenni, sőt, kiválóan alkalmas lánykérésre is, amelyet gyertyafényes vacsora és pezsgőfürdős wellness követhet.

Az impozáns megjelenésű kastélyban a 18. századi korhű hangulat a legújabb modern szolgáltatásokkal párosul. Beltéri és kültéri wellness, napozó terasz, gourmet étterem, modern konferenciatechnika és luxus kialakítású szobák. A Forgách Kastély azonban nemcsak a meghitt hétvégék tökéletes helyszíne, hanem családi rendezvények, amerikai filmekben látott álomesküvők lebonyolítására is kiválóan alkalmas.

forgach3.jpg

Kép: Forgách Kastély

Az alsópetényi Prónay Kastélyban is örökké emlékezetes esküvők helyszíne lehet! XVIII. századi környezetben és hangulatban, de XXI. századi profizmussal köthetitek össze életeteket, s élvezhetitek a kastély főúri kényelmét. A Prónay Kastély elsősorban nagyobb rendezvények, események lebonyolítására specializálódott, amihez fekvése is igen jó, mintegy 40 kilométerre van Budapesttől, Vác után. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy kettesben ne érezhetnétek jól magatokat! Javasoljuk, hogy a kastély alatti pincerendszert az utolsó centiméterig járjátok be, s kóstoljátok meg a nagyszerű borokat.

pronay1.jpg

Kép: Prónay Kastély

Ha megvolt az esküvő, folytathatjátok a különleges kastélyszállodák felfedezését! Az aktívabb pihenés kedvelőinek egy másik kedvencünket, a Duna-parti Bölcskén található, XIX. századi Szent András Kastélyt javasoljuk. Aki tud zongorázni, az a társalgóban akár maga is szórakoztathatja a többi vendéget bezsebelve nem kevés elismerést, de lehet akár saját pezsgőtök is! A pincében lévő pezsgőmanufaktúrában saját címkével ellátott pezsgőt készíthettek, amit később büszkén mutathattok majd az ismerősöknek, barátoknak.

A Szent András Kastély kicsit olyan, mintha a XIX. századi hangulatot és a modern életmódközpontokat egybe gyúrták volna, a végeredmény pedig véleményünk szerint nagyszerű, sikerült jól eltalálni a kényes egyensúlyt. Mit jelent ez a gyakorlatban? Van jóga, pilates, thai chi, színes kulturális és gasztronómiai programok, egészséges alapanyagokból készült mennyei fogások, saját gyümölcsös és fűszerkert, a Duna pedig a természetjáróknak biztosít végtelen kirándulási lehetőséget.

Mi épp egy tangó hétvégébe csöppentünk bele, de rendszeresek a koncertek – idén még Kamarás Iván is várható –, az irodalmi estek és a különféle tematikus programok, mint Szent Iván éjszakája vagy önismereti-gyógyító tanfolyamok.

szentandras1.jpg

Kép: Szent András Kastély - Molnár Ferenc "Caramel" esküvője

Végül egy olyan kastélyt ajánlunk Nektek, ahol mi is többször nyaraltunk már. Egyrészt nagyon szeretjük a Fertő-tavat, másrészt a röjtökmuzsaji Szidónia Kastélyszálloda páratlan ár-érték arányú hely, ahol megtaláljátok a hamisítatlan hangulatot, az impozáns szobákat és közösségi tereket, színvonalas wellnesst, s mindezt a csodás Fertő-tó közelében.

szidonia1.jpg

Kép: Szidónia Kastélyszálloda

Még több kép és infó a linkekre kattintva!

 

A Tudatos Világjáró blogon segítünk Neked, hogy a legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló keretből, valamint idődből, hogy a vakáció eseménydús, színvonalas és zökkenőmentes legyen! További tippekért és ötletekért látogass vissza gyakran!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr212503141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lifelike 2017.05.17. 15:18:16

hu ezek nagyon jól néznek ki
süti beállítások módosítása