Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Filléres barangolás az Arany Városban

2017. június 06. 22:45 - Világjáró Viki

Prága méltán egyre népszerűbb célpont a városnéző turisták körében, hiszen rengeteg kulturális és történelmi értéke van, emellett azonban a gasztronómiája is híres, nem beszélve a különleges választékot kínáló cseh sörökről. Hogy több maradjon a hangulat és a finom ételek-italok élvezetére, megmutatjuk, hogy fedezhetitek fel a várost a lehető legkevesebb pénzből.

prague.jpg

Prága szerencsére elég közel van Budapesthez, így autóval is bátra el lehet indulni, köztes szállás nélkül is könnyedén teljesíthető a táv.

A gótikus St. Vitus székesegyház alapkövét még 1344-ben rakták le. Egyik legnagyobb kincse a Szent Vencel kápolna, illetve a falai, amelyeket mintegy 1300 különféle drágakő díszít. Az üvegablakok már XX. századi cseh művészek munkáját dicsérik. A belépés díjtalan.

Érdemes sétát tenni a régi várostértől észak-nyugatra lévő zsidónegyedben, ahol Franz Kafka is született. Bár maga a Zsidó Múzeum fizetős, a hangulatért elegendő a mesés környéket bejárni. A negyed többnyire elég zsúfolt, kivéve szombatonként, amikor a múzeum zárva tart, ezért, ha nem szeretnénk bemenni, sétánkat időzítsük erre a napra.

Kihagyhatatlan a John Lennon fal! Bár a Beatles híres tagja sosem járt Prágában, a nevét viselő fal egy generáció számára jelképezte a véleménynyilvánítás szabadságát a rendszerváltás előtti időkben. Sajnos 2014-ben Lennon képmásával együtt egy csoport fehérre festette a falat, de a mozgalmat a jelenlegi generáció újjá élesztette, így újra üzenetek sokasága lepi el a falat.

A Nemzeti Galéria igazi élmény a művészetek rajongóinak. A középkortól kezdve egészen a kortárs művészetekig sok minden megtalálható benne. A múzeum gyűjteménye több helyszínen található, s egy évben öt alkalommal mindenki számára ingyenes a belépés.

Prágában rengeteg színvonalas színház működik, de a legnagyobb, legizgalmasabb „színház” maga a Károly-híd! A reggeli órákban még csöndes, ilyenkor is érdemes kilátogatni, de ahogy jön fel a nap, egyre több művész, zenész, pantomimes és egyéb lelkes előadó mutatja be tehetségét. A show egészen estig eltart, egy finom sörrel a kézben akár órákon át élvezhető a színvonalas és sokrétű műsor.

Prágába akár kisgyerekkel is nyugodtan elindulhatunk! A Muddum, Prága egyik legizgalmasabb múzeuma rendszeresen tart workshopokat, kézműves foglalkozásokat gyerekeknek is, érdemes ránézni utazás előtt a múzeum honlapjára a pontos időpontokért. Ezen kívül több park és nagyszerű játszótér is gondoskodik a kicsik szórakozásáról, a csodás zöld környezetben pedig a szülők is megpihenhetnek egy kis időre.

A fentieket akkor ajánljuk, ha elsősorban a gasztronómiára szeretnétek spórolni, mert Prágában azért zsebbe kell nyúlni, ha igazán jókat akartok enni-inni. Javasoljuk, hogy olyan szállásra menjetek, ahol reggeli is van az árban, napközben harapjatok valami könnyűt, vacsorára pedig kora este szánjátok rá az időt és a pénzt egy színvonalas helyre, ahol helyi finomságokat is kóstolhattok. Itt is igaz a szabály, kerüljétek az invitáló embereket alkalmazó éttermeket, a legforgalmasabb, turisták által elözönlött helyeket, s keressétek inkább azokat a kisebb vendéglőket, ahonnan cseh szó hallatszik ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr6212568763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása