Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Óvatosan fagyizzatok a Trevi-kút közelében

2017. június 17. 23:12 - Világjáró Viki

A római városvezetés bekeményített műemlékei állagának megóvása érdekében. Ha az olasz fővárosban jártok, Ti is nagyon figyeljetek oda ezekre az új szabályokra, mert több száz eurótokba kerülhet például egy fagyi a híres Trevi-kútnál.

trevi.jpg

Pedig milyen jól hangzik: ülni a Trevi-kút szélén romantikus hangulatban, egy mennyei gelatóval vagy cappuccinóval a kézben és élvezni a római vakációt! Ez az életkép azonban könnyen bajba sodorhatja a tájékozatlan turistát mostantól, mert a római polgármester drasztikus büntetésekről döntött a város 40 szökőkútjának megóvása érdekében.

Tilos enni és inni a közelükben, leülni a szélükre, s természetesen fürdeni, ruhát mosni és kutyát fürdetni sem szabad, de ezek eddig sem voltak megengedettek. Érméket továbbra is dobálhattok... Aki megszegi az új törvényt, akár 240 eurós büntetést is kaphat!

A szigorítás annak a következménye, hogy az utóbbi időben több műemlék is megrongálódott a látogatók viselkedése nyomán. Valami meztelenül mártózott meg a Trevi-kútban, holland focidrukkerek pedig megrongálták a Barcaccia szökőkutat, s törött sörösüvegeket hagytak maguk után a vízben. A helyi rendőrség korábban is büntette a szökőkutakban való fürdőzést, ez azonban a korábbi bírsági tételek mellett nem akadályozta meg az embereket abban, hogy felfrissítsék magukat a vízben.

Enni egyébként az egyik leghíresebb látványosságok, a Spanyol lépcsőn sem szabad, erre is figyeljetek oda, mert sokba kerülhet egy gyors szendvics a műemléken!

Róma ugyanakkor csodálatos és vendégszerető, de a fagyit és a kávét inkább egy kávézó hangulatos teraszán fogyasszátok el!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr8812602959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása