Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Praktikus tanácsok Mauritiusra

2017. március 30. 01:21 - Világjáró Viki

Az elmúlt napokban írtunk Nektek arról, hogy tudjátok akár ingyen is élményekkel megtölteni a londoni vagy párizsi városnézést (ezt a sorozatot terveink szerint folytatni fogjuk). Most azonban kalandozzunk egzotikusabb tájakra, irány Mauritius!

Mauritiuson paradicsomi körülmények várnak ránk, ami el is várható, hiszen ha már ilyen messzire utazunk, s több pénzt áldozunk a nyaralásra, szeretnénk, ha rabul ejtene a kék óceán, a fehér homok és a valószerűtlenül zöld növényvilág. Bár kétségtelenül drágább, mint a török riviéra vagy a Földközi-tenger mediterrán partvidéke, azért nem kerül több millió forintba. A 7 éjszaka repülővel és félpanzióval 2 személy részére májustól augusztusig 800 000 Ft-ból is kijön.

mauritiusbeach.jpg

Túravezetők

A szigeten rendszerint nagy a hőség, ezért jól eshet elvonulni kicsit és felfedezni a természetet. Ajánljuk a Port Louis melletti botanikus kertet, amelyben rengeteg növény és fa kínál enyhülést a nap sugarai elől. Érdemes túravezetőt felbérelnünk 3-400 forintnyi összegért.

Általánosságban is igaz, hogy a különféle látványosságoknál két lehetőségünk van: a hivatalos és a nem hivatalos túravezetők. Nos, ilyen esetekben érdemes lehet az „amatőröket” alkalmazni, de mindképp tájékozódjunk az árakról s egyezünk meg előre a díjazásban. A nem hivatalos túravezetők gyakran szórakoztatóbbak, s rendszerint épp annyira tisztában vannak a fontos információkkal, mint hivatalos társaik

Delfinek

Könnyedén úszhatunk a delfinekkel a medencében. Az idomított állatok készségesek és barátságosak a vendégekkel, garantáltan életre szóló élmény kicsiknek és nagyoknak. Igen ám, de van egy sokkal jobb ötletünk! Miért úszkáljunk medencében idomított delfinekkel, ha megtehetjük mindezt úgymond a vadakkal is a természetes élőhelyükön. Nos, ez nyilván kicsit macerásabb és szerencse is kell hozzá, de nem lehetetlen! Egy megfelelő túravezetővel, aki ismeri a tenger minden zegzugát, valamint egy megfelelő csónakkal nekiindulva vadon élő delfinekkel is találkozhatunk s csobbanhatunk közöttük. Lehet, hogy nem készül tökéletes fotó, de az élmény fantasztikus. Ráadásul egy ilyen túra olcsóbb is, mint a medencés változat.

delfinek.jpg

Tiptop

Így hívják a helyi buszokat. Ha nem bérelünk autót, ezekkel járhatjuk be a szigetet fillérekért, cserébe autentikus hangulatot kapunk.

Gasztronómia

Mauritiuson fantasztikusakat ehetünk. A konyhai alapjait az indiai, kínai és arab ízvilág képezi. Feltétlenül próbáljátok ki a fűszeres halat; a tengeri herkentyűk egyébként is különösen finomak a szigeten.

Kirándulások

Bár a tengerpart és az egész napos paradicsomi strandolás igen csábító, egy-két napot érdemes rászánni és körülnézni a szigeten. Mauritius biztonságos, nyugodtan utazgathatunk mindenfelé. Látogassatok el a Trou aux Cerfs vulkánhoz, a botanikus kertekhez és a Maheswarnath hindu templomhoz, amely 1819-ben épült. Amint odaértetek, azonnal érteni fogjátok, miért sétálnak a helyiek mérföldeket azért, hogy e templomban dicsőíthessék isteneiket.

Mauritius csodálatos sziget buja természettel és tényleg paradicsomi idillel, s a luxus helyszínek között még a megfizethetőbbek közé tartozik. Veletek együtt mi is figyeljük az utazásközvetítők ajánlatait, hátha felbukkan egy jó kis akció Mauritiusra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr1212386737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása