Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

London félpénzzel

2017. március 19. 21:41 - Világjáró Viki

Előző posztunkban azt jártuk körül, hogyan hozhatjátok ki a legtöbbet a párizsi városnézésből, hogyan spórolhattok és fordíthatjátok a megtakarított pénzt esetleg hosszabb tartózkodásra. Többen jeleztétek, hogy szívesen olvasnátok hasonlót más európai nagyvárosokról is, ezért most londoni tapasztalatainkat osztjuk meg veletek programjavaslatokkal fűszerezve.

Nos, ha Párizsra azt mondtuk, hogy bizony nem olcsó, akkor mit is mondhatnánk Londonra? Ugyanakkor érdemes még a brexit előtt ellátogatni a brit fővárosba, hiszen az EU-n belül utazni sokkal egyszerűbb és kényelmesebb.

Itt van mindjárt egy fergeteges karnevál! A Notting Hill neve ismerősen csenghet a romantikus vígjátékok kedvelőinek, ezen a városrészen játszódik a magyarul Sztárom a párom címre fordított film Hugh Grant és Julia Roberts főszereplésével. A karnevált augusztus utolsó hétvégéjén, 27-28-án rendezik meg, az eseménysorozat pedig valójában az afro-karibi kultúra ünnepe fantasztikus jelmezekkel, gasztronómiai élményekkel és vérpezsdítő ritmusokkal. Merülj el Te is ebben a varázslatos karneváli forgatagban lehetőleg a felvonulókéhoz hasonló színes ruhákban!

Nem szabad kihagyni a British Museumot, amely rengeteg látványossággal várja a kultúra és történelem iránt érdeklődőket – ingyen! Olyakor előfordulhatnak fizetős tárlatok, ezekről érdemes előre tájékozódni és előre belépőt váltani arra, ami érdekel minket. A British Museum fő látványosságai a Rosetta kő és az egyiptomi múmiák.

Ha a magasból szeretnénk megcsodálni Londont, nem csak az óriáskerék jöhet szóba! A Sky Garden ingyenesen látogatható, s mintegy 150 méter magasról nyújt mesés panorámát. Ezen kívül egy színvonalas bárban iszogathatunk finom koktélokat, miközben Londonban gyönyörködünk. Bár ingyenes, de jegyet előre kell váltanunk.

guardchange.jpg

Szerencsére maga a város is lépten-nyomon különböző történelmi látnivalókat és eseményeket sodor elénk. Kihagyhatatlan a Buckingham Palota és a híres őrségváltás, illetve érdemes megnézni a Tower kapuzárási ceremóniáját is. Maga a Tower Múzeum, ahol mások mellett a koronaékszereket is őrzik, sajnos igen borsos belépővel rendelkezik, cserébe azonban profi performance-okat láthatunk Anglia történelméből, vagyis magunk is belecsöppenhetünk a különböző korok világába.

Ez csupán néhány ízelítő volt, említhetnénk még a pályaudvaron a 9 ¾-es peront a Kings Crosson, a Kis Velencének keresztelt városrészt a Hyde Park mögött, de a lényeg, hogy London akkor is élvezetes lehet, ha nem költünk a drága látványosságokra, mint például a Madam Tussauds múzeum. Utazás előtt érdemes egy listát készíteni a megtekinteni kívánt látványosságokról, mivel Londonban heteket el lehet tölteni városnézéssel. Ha a pénz is fontos tényező, válasszuk az ingyenes, olcsóbb, de közel sem unalmas látnivalókat!

platform943.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr112352145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása