Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Velence tovább harcol a város megmentéséért

2017. június 09. 23:38 - Világjáró Viki

Bizonyára sokan láttátok azokat a fotókat, amelyeken a Canal Grande bejáratánál tengerjáró luxus hajók magasodnak. Elsőre photoshopnak tűnnek, de sajnos nem azok. A velenceiek egyre elkeseredettebb harcot vívnak lenyűgöző városuk védelme érdekében, most pedig egy újabb ötlettel álltak elő, amely a szállodaépítéseket és átalakításokat érinti. Most olvastuk a brit Independent online kiadásában, megosztjuk hát Veletek a lényeget.

venicecruiser.jpg

Nemrégiben betiltották a kebabosokat, majd olyan tervek láttak napvilágot, amely szerint korlátoznák a Szent Márk térre egy időben belépő turisták számát a zsúfoltság elkerülésének érdekében. Legújabban pedig a városvezetés elfogadta a terveket, amelyek megtiltanák új szállodák építését.

A tervből állítólag a jövő héten lesz rendelet, s megtiltja, hogy ingatlantulajdonosok idegenforgalmi célúvá alakítsanak át épületeket, akár hotellé, akár B&B-vé. Az egyre népszerűbb Airbnb azonban nem szerepel a kitételben.

Erőteljes fellépés ez Velence részéről, hiszen a korábbi években komoly szállodaláncok nyitottak hotelt a lagúnák városában. 2015-ben nyílt meg a JW Marriott, amely egy korábbi kórház épületét alakította át egy privát szigeten. Aman egy korábbi reneszánsz palotát épített át a Grand Canal mentén, a Hilton pedig egy régen még működő malom épületét tette a város legnagyobb szállodájává.

A velencei városvezetés az UNESCO Világörökség bizottságával együttműködve igyekszik megőrizni a város eredeti jellegét. Velence hamarosan Aleppóval és Damaszkusszal kerülhet egy kalapba aszerint, hogy a területén lévő műemlékek mekkora amortizációs veszélynek vannak kitéve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr7712582637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása