Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Egy eldugott, mesebeli falu Olaszországban

2017. május 30. 23:01 - Világjáró Viki

 

Az olasz csodákat napestig tudnánk sorolni, s ígérjük, még fogjuk is néhány posztban, mert egyszerűen minden szeglete egyedi és lenyűgöző! Most egy észak-olasz falucskába invitálunk Titeket, amely ráadásul közel van a szlovén határhoz, így akár autóval is könnyedén megközelíthető, ami alkalmat ad például a Bledi-tó meglátogatására is.

Szóval nemrégiben jártunk egy Venzone nevű városkában, amit egy 2017-es szavaztáson Olaszország legszebbjének választottak.

Sajnos az utóbbi években elszaporodott földrengések komoly veszélyt jelentenek a kisebb olasz városokra, Venzone is kis híján odalett még 1976-ban. Az újjáépítés azonban példaértékűen sikerült, máris mutatjuk, miért látogassátok meg feltétlenül!

1990-re sikerült az egész városkát újjá építeni, ráadásul többnyire az eredeti anyagokból és természetesen ugyanazon stílusban, így a Dumo di Sant'Andrea tornya is újra a városka fölött magasodhat. A szűk, csöndes és hangulatos utcákon, tereken sétálva nem is gondolnánk, hogy bizony az épületek többsége csupán 3-4 évtizeddel ezelőtt épült.

venzone1.jpg

Venzone leginkább egy toszkán városkára emlékeztet, ahol nem is annyira a látványosságok ragadják el az embert, sokkal inkább az autentikus olasz vidék hangulata, a finom borok, a vendégszerető helyiek, a mennyei ételek és valami megfoghatatlan nyugodtság, amit legszívesebben haza vinnénk magunkkal.

Venzone környékén ezen felül olyan természeti csodákat is láthatunk, mint a Tegliamento folyó és a Júlia Alpok.

S ez még nem minden! A manapság oly népszerű levendula is Venzone képéhez tartozik, minden évben augusztusban fesztivállal ünneplik a levendula betakarítását. Ekkor minden a levenduláról szól, a fagyitól kezdve a szappanig sok mindent készítenek belőle, a levendulamezők látványa pedig lenyűgöző!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr712550647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása