Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

9 érv Montenegró mellett

2017. május 22. 12:27 - Világjáró Viki

Ha az Adriai-tenger mellé tervezzük a nyaralást, többnyire Horvátországot képzeljük el úti célként. Pedig kicsit tovább utazva dél felé Montenegró partjai is nagyszerű élményt kínálnak. Most bemutatjuk Nektek, milyen előnyei vannak Montenegrónak!

kotorbayblog.jpg

Kotor

Kotor egy városfallal körülvett velencei városka, a Kotori-öböl szívében. Érdemes elveszni az óváros szűk utcácskáin, amelyek hirtelenjében impozáns terekre nyílnak. Történelmi épületeket is találunk, hiszen az óváros az UNESCO Világörökség részét képezi. Ami „kötelező” Kotorban, az a San Giovanni erődítmény meglátogatása és megmászása, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk a városról; ehhez csupán 1350 lépcsőt kell leküzdenünk.

A Sziklák Hölgye

A tengerpart közelében található mesterséges szigeten áll egy templom, amely egészen 1452-től eredeztethető. Perast falucskából csónakkal közelíthető meg, s 1 Euró ellenében vezetett túrán vehetünk részt a templomban és a hozzá tartozó múzeumban. De mehetünk hajóval Kotorból is, így az út során láthatunk ősi kőpalotákat. Minden év július 22-én a helyiek fesztivált tartanak a sziget létrehozásának emlékére.

Sveti Stefan

Egy aprócska sziget, amely eredetileg egy falu és kereskedelmi állomás volt még a XV. században, de az 1950-es években szállodává alakították, s azóta olyan sztárok pihentek itt, mint Novak Djokovic teniszsztár vagy Elizabeth Taylor. Ma egy szoba egy éjszakára 800 Eurótól indul. A sziget csak a vendégek részére van fenntartva, de a környéke bejárható, ahol buja erdős parkot, remek vendéglőket és mesés tengerpartot találunk.

Fekete-tó

A Fekete-tó a Durmitor Nemzeti Parkban található, s egyike Montenegró lenyűgöző látványosságainak. Igazi vadregényes táj ez medvékkel és a hegyekben vonyító farkasokkal. A Fekete-tó Zabljak városához tartozik, s egy kényelkmes, 4 kilométeres sétával érhető el az erdőn át. Érdemes piknikezni egyet a tónál és élvezni a napsütést.

Tara kanyon

A Tara kanyon a világ második legmélyebb kanyonja a Grand Canyon után. A legtöbb élvezetet akkor nyújtja, ha raftinggal fedezzük fel. A túra mintegy 18 kilométer hosszú, ami kb. 3 órát jelent a csónakban. Sőt, a túra egyes szakaszain úszni és szikláról ugrálni is lehet! Kötelező fotót készíteni a Skakavica vízesés alatt, de készüljetek fel, mert a vízesés a legjobb esetben is 4 fok körül van.

Skadar-folyó

Montenegró az otthona Európa egyik legfontosabb madárrezervátumának, ez pedig a Skadar-folyó Nemzeti Park. Költözőmadarak útvonalán fekszik, ezért különleges fajoknak nyújt védelmet. Láthatjuk a veszélyeztetett dalmát pelikánt is. Csónakot és kajakot egyaránt bérelhetünk a tóra.

A Kék Barlang

A Kék Barlang egy tengeri barlang, amit csak csónakkal vagy kajakkal lehet megközelíteni. A besütő nap sugarai megcsillannak a barlang falán, kékre festve a teret. Vigyetek magatokkal búvárfelszerelést, de legalább egy szemüveget, s csodáljátok meg a gazdag vízi élővilágot!

Budva Riviéra

Ha a tengerpart mellett a bulihangulatot is fontosnak tartjátok, irány a Budva Riviéra! Finom koktélok, jó zene mellett élvezhetitek a kristálytiszta tengert. Itt is könnyen összeakadhatsz ismert sztárokkal, de csöndesebb részeket is találtok, ha egy kis magányra vágytok.

Szerpentin a Lovcen-hegyre

25 hajtűkanyarral tarkított szerpentin vezet fel a Lovcen-hegyre, így már az út is hatalmas élmény! Minden kanyarból más szögből láthatjátok a környéket, amíg fel nem értek a hegytetőre, ahonnan az egész Kotori-öböl belátható.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr9712531923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása