Tudatos Világjáró

Ismerjük a legjobb helyeket, tudjuk a legjobb árakat!

Fedezzük fel az európai kultúra forrásait ingyen!

2017. április 17. 01:24 - Világjáró Viki

Ingyenes városnéző sorozatunk Athénba érkezett, ahol a kultúra és történelem rajongói garantáltan elvesznek. Athén alapból nem számít drága városnak, de ha jól szervezzük meg napjainkat, akkor kultúrából, építészetből és történelemből sem lesz hiány, s több pénzünk marad finom görög ételekre és koktélokra!

Kezdjük a barangolást a Szintagma téren, amely a Parlament épülete előtt található, s egyenruhába öltözött őrök védik. Elsősorban az ismeretlen katona sírját őrzik, s óránként váltják egymást, természetesen elég látványosan ahhoz, hogy érdemes legyen megnézni. Vasárnap délelőtt 11 órakor pedig egy egész szakasz masírozik zenekari kísérettel. Karácsonykor egyébként itt állítják fel a város karácsonyfáját.

Athénban a természet szépségeiben is gyönyörködhetünk, ráadásul a város közepén is találunk árnyat adó helyeket, ahová elvonulhatunk, ha épp nyáron látogatnánk meg a görög fővárost. A már említett Parlament mögött húzódik az egykori királyi kert, amelyben hosszú sorokban láthatunk pálmafákat és narancsligetet. A gyerekek számára hangulatos játszóteret alakítottak ki a fák árnyékában, a felnőttek pedig finom kávét ihatnak.

A legtöbben persze az ókori romok miatt érkeznek Athénba. Bár nem ingyenes, de egy 12 Eurós összevont jeggyel látogatható a két legnagyobb látványosság, az Akropolisz és az Agora, vagyis az ókori piactér. Ezek mellett rengetek történelmi emlék ingyenes látogatható! A kevésbé ismert épületek szó szerint szinte mindenhol ott vannak Athénban. A római kori fürdők a metróépítések során kerültek felszínre. A Szintagma téri metró építésénél például egy ókori akveduktot találtak.

acropolis.jpg

Több éves feltárási munkálatok után Arisztotelész líceumát is megnyitották a nagyközönség előtt még 2014-ben, ez is ingyenes látogatható. Az 1996-ban felfedezett intézmény, ahol a híres filozófus oktatott, a Bizánci és Keresztény Múzeum valamint a Csillagvizsgáló között található.

Athénban szinte minden utca történelmi értékekkel rendelkezik, különösen az óvárosban. Kezdjük a sétát a régi török negyedben. Ahogy felérünk a hegyoldalra, egyre több turistába botlunk, de még így is Athén leghangulatosabb utcáin és terein bolyonghatunk. Vegyük utunkat az Akropolisz Múzeum felé, majd fel a Filipappou dombra, itt egy Akropoliszra néző kávézóban megpihenhetünk.

A régészeti területek, mint Zeusz Temploma vagy az Agora mind benne vannak a 12 Eurós Akropolisz-belépőben, de minden hónap első vasárnapján ingyenesen látogathatók november és március között, illetve mindig ingyenesek 18 év alattiaknak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tudatosvilagjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr1312431381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása